Llegir qualsevol tipus de text literari és també accedir a estructures de pensament fins aleshores desconegudes. És més, una de les claus per al bon funcionament d’una obra és la capacitat de transportar-nos a situacions ‘irreals’ preservant intacta la seva credibilitat. Centrant-nos més en els projectes i processos de creació literaris que en una obra en concret, ens deixarem amarar per tres veus de la literatura catalana contemporània.
Dimecres 30 d’octubre: Guim Valls. Lectura proposada: La mà dins la roda (Viena Edicions).
Guim Valls Soler és un poeta i rapsode barceloní. Ha publicat els llibres de poemes Quincalla del segle i La mà dins la roda (Premi de poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat 2016). Membre del grup d’acció i d’improvisació poètica Nicomedes Mendes, també participa en lectures, recitals i performances poètiques.
Dimecres 27 de novembre: Irene Solà. Lectura proposada: Canto jo i la muntanya balla (Editorial Anagrama).
Irene Solà Sàez és una poeta, narradora i artista osonenca. Després d’haver guanyat el Premi Amadeu Oller de poesia amb Bèstia i el Premi Documenta amb Els dics, Canto jo i la muntanya balla (2019), Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2018, l’ha consagrada com una de les veus més fresques i potents de la narrativa catalana contemporània.
Dimecres 18 de desembre: Josep Maria Miró. Lectura proposada: Temps salvatge (Arola Editors).
Josep Maria Miró Coromina és un dels autors i directors teatrals catalans més reconeguts. Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, els seus textos han estat traduïts a una vintena de llengües i representats a més de trenta països. Temps salvatge (2018), estrenada al Teatre Nacional de Catalunya, és la seva darrera obra.
Retroenllaç: Guim Valls | Cafès Literaris de Casa Orlandai
Retroenllaç: Irene Solà | Cafès Literaris de Casa Orlandai
Retroenllaç: Cafès Literaris de Casa Orlandai
Retroenllaç: Josep Maria Miró | Cafès Literaris de Casa Orlandai